Restaurant Semhar

Eritrean-Ethiopian cuisine

Het eten


Enjera

Enjera’s zijn een soort pannenkoek en vormen de basis van alle maaltijden in ons restaurant. Ze zijn luchtig en niet overheersend in smaak.

De basis van een enjera bestaat onder andere uit volkorenmeel en maismeel. Het deeg krijgt 24 uur de tijd om te rijzen. Enjera’s worden gebakken in een speciale pan. Zodra het beslag in de pan gegoten wordt zijn de kenmerkende Een schaal met etenluchtbelletjes van de enjera te zien. Omdat er geen boter of olie bij het bakken gebruikt wordt zijn de enjera’s licht van smaak en een perfecte aanvulling op het vlees en de groentes die ze dragen.

Traditioneel eet men enjera’s met de handen. Gebruik de enjera om de saus of het vlees mee op te pakken.





Onze gerechten

Onze gerechten zijn over het algemeen pikant, maar er zijn ook milde gerechten. Op uw verzoek kunnen wij gerechten milder klaarmaken. Semhar is een klein restaurant en wij passen ons aan uw wensen aan.

Op onze kaart vindt u naast vleesgerechten ook visgerechten en vegetarische gerechten.

Kruiden

Het is bekend dat kruiden niet alleen het eten smakelijker maken, maar ook nog andere functies hebben. Ze wekken de eetlust op, of laten je transpireren (iets wat in de tropen heel belangrijk en gezond is).




Bellen
Map
Info